Tel: 06-11410242

Email: businesstouch@live.nl

Gevestigd in Cuijk (NB)

Aromatherapie

Bij aromatherapie wordt gewerkt met etherische oliën. Behandeling van allerlei klachten met deze oliën bestaat al ongeveer 5000 jaar.

 

Etherische oliën worden gedestilleerd uit planten, kruiden, bomen en vruchten. Ze zijn zeer geconcentreerd en hebben een krachtige werking.  Zo kunnen ze de bloedsomloop en lymfestroom stimuleren, waardoor afvalstoffen makkelijker uit het lichaam kunnen en voedingsstoffen beter opgenomen worden. Ze hebben een antimicrobiële werking, d.w.z. dat ze schadelijke bacteriën, virussen, schimmels en parasieten kunnen vernietigen. Tevens kunnen ze ontstekingremmend werken en het hormoonsysteem in balans brengen. Er zijn oliën, die ontspannend werken en oliën, die stimulerend werken (en sommige oliën doen beide). De oliën werken op het perifere zenuwstelsel en kunnen zo geestelijke en lichamelijke spanning verminderen.

 

Op de volgende klachten hebben etherische oliën een positieve invloed:

 

  • Spier- en gewrichtsklachten
  • Hoofdpijn en andere pijnklachten
  • Verminderde weerstand
  • Klachten van de luchtwegen
  • Huidklachten
  • Geestelijke spanning (stress)
  • Vermoeidheid/slaapproblemen

 

Etherische oliën gaan via de huid onze bloedbaan in en bereiken zo de plaatsen in het lichaam, waar men klachten ondervindt. Bovendien gaan ze via de neus rechtstreeks naar onze hersenen (limbisch systeem); daar worden endorfines vrijgegeven, waardoor we kalmeren en ons beter voelen.

 

Zuivere oliën hebben een positieve invloed op onze gezondheid, terwijl synthetische geuren misselijkheid en hoofdpijn kunnen veroorzaken. Daarom gebruik ik in mijn praktijk uitsluitend 100% natuurzuivere oliën. Om dezelfde reden is het dragen van parfum af te raden, als u voor een behandeling komt.

Inge Sarink

Natuurgeneeskundig Therapeut